Over ons

Menigeen haalt er zijn neus voor op, maar wij doen het met plezier: Stallen schoonmaken.

Sinds 2003 is Herman van Wijngaarden begonnen in stalreiniging en agriservice. Door de jaren heen zijn wij gegroeid en zijn er vier ploegen op pad.

Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten stallen en alle voorkomende werkzaamheden in de kalverensector. Wij reinigen kalverenstallen, kippenstallen, koeienstallen, paardenstallen, varkensstallen. De kalverenstallen moeten van te voren geweekt worden, dit is om het schoonmaken zo snel en makkelijk mogelijk te laten verlopen. voor het inweken hebben wij weekinstallaties. Dit zijn vernevelaars die aangedreven worden door elektrospuiten voorzien van een tijdklok. Voor het reinigen gebruiken wij hogedrukspuiten die aangedreven worden door een dieselmotor, als er stroomstoringen zijn kunnen wij gewoon door met spuiten wij hebben de juiste spullen ervoor om de stal zo te laten worden zoals de klant wenst.

Voor het ontsmetten van de stallen beschikken wij over de juiste apparaten en ontsmettingsmiddelen om de stal te ontsmetten. Dit kan op verschillende manieren: Nat ontsmetten, door middel van een pomp die aangedreven word door een benzinemotor. of uitgassen, door middel van een pulsfog.

In de kalverensector zijn er veel werkzaamheden waarmee wij de klant van dienst kunnen zijn. Het opbouwen van babyboxen en stallen in gereedheid brengen voor de nieuwe ronde. Als de nuchtere kalveren komen helpen wij met opstarten. Het bloedprikken gebeurd op verschillende leeftijden. De bloedprikker(s) hebben hier hulp bij nodig. Wij helpen met het aangeven van de kalveren. Als de kalveren oud genoeg zijn moeten de babyhekken weer weggehaald worden. Vervolgens moeten de kalveren gesorteerd worden, ook dat verzorgen wij.